Om Uttervik

Uttervik ligger mellan Nyköping och Nävekvarn i Södermanland vid Marsvikens och Bråvikens utlopp i Östersjön. Det är ett mycket vackert naturlandskap med anor från 1600-talet då det fanns en utskeppningshamn och gruvdrift i området. Det finns idag 274 fastigheter inom samfällighetsföreningen. Närheten till havet, egen badvik, båthamn samt klubbhus, gör vistelsen i Uttervik till ett oförglömligt minne för alla boende. Här bjuds på ett väl utvecklat friluftsliv med båt-, fiske-, boule- och tennisklubb samt fotbollsplaner. Det finns slingrande skogvägar, som leder till intressanta historiska fornminnen. I skogarna i närområdet finns det gott om svamp och bär.

Vandringsled

Ny utmärkning av vandringsled från norra genom södra områdena till badet. Start sker bäst från Nötskrikevägen. Sträckan är utmärkt med vitmålat band runt trädstammar och även annan märkning. En avstickare till Utterviks vackraste utkiksplats görs lätt. Där kan den nya bänksoffan provas.

uttervikskartanyutmarkning

Vandra från Nötskrikevägen till södra området eller tvärt om. På vägen finns anvisning som pekar mot utkiken. Ta kaffe med Er och provsitt den nya soffan.