Styrelserapport juni 2024

Blomrika vägrenar

Det har kommit nya rekommendationer om hur vi skapar en en bättre miljö för pollinerande insekter. Vi håller som bäst på med att utarbeta en hållbar policy för detta. Det kommer att innebära att vi även ser över hur och när vi klipper våra vägrenar.

Minkar i farten

Det har rapporterats att det finns mink i området. Vi har kontaktat viltvårdare för att undersöka sak.

Vatten & avlopp

Avloppet fungerar utan anmärkning.

Våra vattenprover visar att vårt dricksvatten är utan anmärkning. Den s.k. Ängsbrunnen har tagits ur drift. Vi har nu 4 brunnar i drift.

Midsommar

Årets midsommarfirandet blev lyckat. Förutom vackert väder och mycket folk så genererade försäljning och lotteri ett överskott runt 11.000 kr. Överskottet går i år, liksom alla tidigare år, till att underhålla och rusta upp barnens lekplatser. Tack till alla ni som bidrag med hembakat, klädde majstången och på andra sätt bidrog till festligheterna.

Ekonomi

Vi avregistrerade oss den 24 maj som momspliktiga från den 1 januari 2024. Under 2023 erlade vi 300 Kkr i moms som vi kan återkräva.

I vanlig ordning så har vi bra koll på vår ekonomi och den är bra balans mot vår budget.

Återvinningsstationen

Efter nästan ett år av påstötning har kommunen äntligen ersatt den trasiga luckan på sopcontainern.

Europapallar – soffor

Efter förra årets filminspelning vid Sälstugan så står det ett antal lastpallar som konverterats till soffor. Vi ska ta bort dem. Om någon vill ha en eller flera är det bara att hämta.

Fredagsmys

Beslutades att fredagsmys hålls vid Sälstugan: den 28 juni, 12 juli, 26 juli och 9 augusti. Mer finns att läsa under ”Fredagsmys”

Simskola

Tyvärr inte lyckats få tag på simlärare. Därför blir det ingen simskola i sommar. 

Nästa styrelsemöte blir den 23 augusti kl. 13.00 och den 29 september 09.00. Som vanligt är du välkommen om du vill ta upp en fråga. Höra gärna av dig först.